2022-10-21 10:05Pressmeddelande

Gassecry ansluter till IT Norrbottens Stadsnät i Samverkan

Gassecry har nu anslutit sitt nät till IT Norrbottens Stadsnät i Samverkan och kan därigenom via dotterbolag leverera stabilt och säkert Bredband till företag och privatpersoner i Arvidsjaur, Kalix, Jokkmokk, Pajala och Älvsbyn.Picture by Gassecry "Fiber Borealis"

Gassecry har nu anslutit sitt nät till IT Norrbottens Stadsnät i Samverkan och kan därigenom via dotterbolag leverera stabilt och säkert Bredband till företag och privatpersoner i Arvidsjaur, Kalix, Jokkmokk, Pajala och Älvsbyn.

Gassecry driver telekom- och datacenterverksamhet och levererar bredbandstjänster i Norsjö och Piteå och har tidigare undertecknat avtal med IT Norrbottens för att ansluta sig till Stadsnät i Samverkan. Beslut för inkoppling togs i slutet av sommaren och kommer att färdigställas innan oktober månads slut.

IT Norrbotten driver Norrbottens regionala fibernät åt och tillsammans med de kommunala stadsnäten i Norrbotten. IT Norrbotten står för öppna nät och skapar via sin samverkande kommunikationsoperatörsroll, tjänstekonkurrens och valmöjligheter för slutkunder i flera stadsnät.  

Genom stor kompetens i de båda organisationerna och ett bra samarbete har inkopplingsprocessen gått snabbare än planerat.

Gassecry’s dotterbolag, Norrlands Bredband, kommer att erbjuda sina tjänster till kunder i de fem kommunerna inom en snar framtid.


Om Gassecry

Gassecry AB grundades 2017 och är ett norrlandsbaserat datacenterföretag med säte i Luleå. Vi har sedan dess expanderat och driver idag också vårt eget kommunikationsnätverk, Geoscaler Backbone, som förbinder alla våra datacenter samt erbjuder internetrelaterade tjänster till direkt privatpersoner och näringsliv. Detta gör oss till en sann Geoscaler samt komplett leverantör av Edge datacenter-lösningar. Gassecry kan tillhandahålla tjänster inom datacenterkonstruktion, colocation, kommunikation och molntjänster. Gassecry’s vision är att bli den renaste infrastrukturbyggaren i norra Europa – med målet att minska vårt fotavtryck till noll.